Kansa on puhunut

Demokratia on vapaan valtion edellytys ja kansa päätti seuraavat päättäjät eduskuntaan. Eläköön demokratia! Eläköön vapaus!

Äänestysprosentti oli koko maassa 71,9 %, lähes saman verran kuin neljä vuotta aikaisemmin. Uudenmaan äänestysprosentti oli 73,5 % eli hieman enemmän kuin neljä vuotta aikaisemmin. Vihdissä olin äänikuningatar 1642 äänellä ja koko Uusimaa äänesti minua kunnioitettavalla 3013 äänellä. Äänimäärä oikeutti minut SDP:n listalla sijalle 12 ja SDP:stä valituksi tuli 8 kansanedustajaa. Olen nöyrästi kiitollinen saamistani äänistä ja oikein iloinen kaikkien valittujen puolesta! Onnea vihtiläiselle Eerikki Viljaselle kansanedustajan paikasta Keskustan riveistä!

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan ei voi tietää. Suomi halusi oikeistovetoisen hallituksen ja sitä saa mitä tilaa. Odotan mielenkiinnolla tulevaa hallitusta. Kaikki tietävät, että hallitusvastuu syö ääniä seuraavissa vaaleissa. Tosin demarit onnistuivat nostamaan kannatustaan. Kokoomus lupasi 6 miljardin leikkaukset, mm. leikkauksia sote-palveluihin, leikkauksia valtionosuuksiin (mikä vaikuttaa kuntamme esim. varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rahoitukseen) ja heikentää mm. eläkeläisten, opiskelijoiden ja lapsiperheiden ostovoimaa. Kokoomuksen kannatus Uudenmaalla selittyy paljon sillä, että meillä on todella paljon hyvätuloisia, jotka uskovat, etteivät leikkaukset vaikuta heidän ostovoimaansa. Perussuomalaisten kannatus perustuu valheisiin ja pelon lietsontaan. Tutkimukset osoittavat, että poliittisissa kysymyksissä ihmiset muodostavat mielipiteensä eniten kielteisten tunteiden, kuten pelon, halveksunnan ja vihan perusteella sen sijaan, että luottaisivat tosiasioihin. Timo Soinin aloittama linja puree ja tätä oppia puolue käyttää todella tehokkaasti. Siinä mielessä hattu päästä loistavalle taktiikalle!

Toki äänestäjien muisti on lyhyt, mutta kun bensan ja sähkön hinta ei laskekaan, palkansaajien ostovoima heikkenee entisestään ja työvoimapula syvenee, niin syökö se Kokoomuksen ja Perusuomalaisten kannatusta? Voi olla, ettei laske. Sosioekonominen rakenteemme Uudellamaalla takaa Kokoomuksen kannatuksen. Perussuomalaisten kannattajat uskovat kaiken olevan vihervassareiden, kommunistien (Timo Soinin luomat haukkumasanat, tehokasta!) ja mamujen syytä.

Esim. perustuslain muutosta tulee kannattaa 167 kansanedustajaa 200:sta. 46:lla perussuomalaisella kansanedustajalla ei perustuslakia muuteta. Vaaliohjelmaahan perusuomalaisilla ei ollut (Nerokasta. Kun ei ole mitään luvannut niin ei tarvitse ottaa mitään vastuuta päätöksistään), mutta esim. pakolaisten auttaminen vain ukranalaisten osalta tulee kaatumaan perustuslakiin. Peruslain mukaan ”Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”

On todella mielenkiintoista lähtevätkö perusuomalaiset hallitukseen. Itse ajattelen ettei, sillä perussuomalaiset tietävät, että oppositiosta haukkumalla on todella hyvät mahdollisuudet päästä seuraavissa vaaleissa pääministeripuolueeksi. Vastuunkanto ja totuus syövät puolueen kannatusta kuten kävi Sipilän hallituskauden aikana. Lähtevätkö demarit hallitukseen on myös mielenkiintoista. Toki demarit otetaan mielellään hallitukseen bussin alle heitettäväksi.

Työni kätilönä, Tehyn valtuutettuna, kunnanvaltuutettuna ja aluevaltuutettuna jatkuu. Vaalitulos tekee työstäni vain äärimmäisen hankalaa. Työni tasa-arvoisemman, inhimillisemmän ja oikeudenmukaisen Suomen eteen jatkuu, vaikka moni heittää kapuloita rattaisiin!

Kommentit

Jätä kommentti