Kuka on Eeva?

Olen 43-vuotias kätilö, ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu ja aluevaltuutettu. Asun aviomieheni ja kahden kouluikäisen lapseni kanssa Vihdin Nummelassa. Olen muuttanut Vihtiin 9 kuukauden ikäisenä ja olen käynyt kouluni sekä työmatkani Vihdistä käsin. Vapaa-aikani kuluu perheeni ja ystävieni kanssa touhuten. Vihti on kotini: täällä on hyvä asua, harrastaa, kasvattaa lapsia ja lyhyt matka pääkaupunkiseudulle.

Minulla on ollut kunnia tulla valituksi ensimmäisissä vaaleissani Vihdin kunnanvaltuustoon 213 äänellä ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon 943 äänellä. Sain ensimmäisissä eduskuntavaaleissani 3013 ääntä eikä äänimäärä riittänyt eduskuntapaikkaan. Olen todella kiitollinen saamistani äänistä ja saamieni äänten voimalla jatkan työtäni politiikassa, Tehyn valtuustossa ja syntymän hoitotyössä. Niin kätilönä kuin poliitikkona tahdon auttaa kansalaisia. Minua ei ohjaa oma henkilökohtainen etuni vaan vilpitön haluni auttaa ihmisiä ja olla äänenä heille joiden ääni ei kuulu.

Olen työskennellyt kätilönä melkein 18 vuoden ajan ja kätilöys on iso osa identiteettiäni. Se tarkoittaa sitä, että päätöksentekoani ohjaavat tasa-arvo, inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus. Jokainen ihminen syntyy arvoltaan ja oikeuksiltaan yhdenvertaisena ja ainutlaatuisena. Tämä ainutlaatuisuus jatkuu koko ihmisen elämän vauvasta vanhuuteen sukupuolesta, sukupuolisesta suuntautumisesta, iästä, tulotasosta, kansalaisuudesta, alkuperästä, terveydentilasta ja asuinpaikasta riippumatta.

Synnytyssalissa kätilönä ja sen ulkopuolella poliitikkona toteutan naisten, lasten ja kaikkien oikeutta turvalliseen sekä tasa-arvoiseen elämään.

Poliittinen esikuvani on Miina Sillanpää: ”Jokaisella ihmisellä on elämässään oikeus hyvinvointiin, inhimillisiin työoloihin ja ihmisyyden kunnioittamiseen.” Mielestäni työntekijöiden oikeudenmukainen kohtelu niin palkkauksessa kuin johtamisessa ja työhyvinvoinnissa on erityisen tärkeää. Palkan on riitettävä elämiseen.

Poliittinen valta tuo vastuun ihmisten hyvinvoinnista, jonka saavutamme vain yhteistyöllä. Toisen kynttilän sammuttaminen ei saa omaa kynttilääsi loistamaan kirkkaammin.

Ollaan ihminen ihmiselle, yhdessä.